Sparetips

3 uforudsete udgifter I skal have råd til i husstanden

I en husstand opstår der løbende uforudsete udgifter. Det kan være bilen, der går i stykker, computeren der skal til reparation eller noget helt tredje. For at kunne klare sådanne udgifter, er det vigtigt at have en fornuftig opsparing i banken. Hvilke uforudsete udgifter du skal kunne betale, kommer meget an på husstanden og dens størrelse. Her i artiklen gennemgår vi 5 af de typiske uforudsete udgifter, som I skal kunne betale i husstanden.

Hvidevarer der går i stykker

Et problem der kan være svært at leve med, er hvis hvidevarerne går i stykker. Det kan være køleskabet, vaskemaskinen eller opvaskemaskinen. Det er alle ting, som man bruger i hverdagen, og det kan derfor være svært at vente på, at de bliver lavet. Hvis det er et gammelt apparat, der er gået i stykker, og der ikke er garanti på, kan det sagtens være, at det er på tide at købe et nyt. For at vide hvor meget du skal have sparet op til, hvis dine hvidevarer går i stykker, kan du kigge efter priser på nettet på de hvidevarer, du ville købe. Så har du et nogenlunde billede af, hvor meget du skal have opsparet.

Bilen

Rigtig mange husstande er dybt afhængige af bilen. Man skal til og fra arbejde, ungerne skal i skole og til diverse fritidsaktiviteter. Hvis bilen går i stykker, kan det derfor få store konsekvenser for rytmen i dagligdagen. Derfor skal du gerne have lavet din bil så hurtigt som muligt, hvis uheldet er ude. Heldigvis tilbyder de fleste værksteder lånebiler i den periode, hvor din egen bil bliver lavet. Har du ikke råd til at få den lavet, vil du dog heller ikke få en lånebil. Hvor meget du skal lægge til side, kommer helt an på bilen og dens historik. Hvis der er en lang garanti, behøver det ikke at være så meget, men er det en ældre brugt bil, er det meget godt at have en pulje.

Mobiltelefonen og computeren

I dag er de fleste danskere dybt afhængige af deres mobiltelefon og computer. Vi bruger dem til skole, arbejde og meget mere. Derfor går det ikke, hvis vi pludselig skal undvære mobil og computer. Derfor bør du altid have penge liggende til en ny telefon eller til at få den lavet. Det samme gør sig gældende med din computer. Du behøver ikke at have ligeså mange penge sparet op, hvis der er garanti eller forsikring på. Du skal blot være godt inde i, hvad garantien og forsikringen dækker. Naturligvis skal du være forberedt til den dag, hvor garantien udløber.

Hvis uheldet er ude, kan et privatlån hjælpe dig

Hvis du oplever en så stor uforudset udgift, at du ikke kan betale den, kan et privatlån være din redning. Et privatlån er et forbrugslån, som du kan bruge på lige præcis, hvad du ønsker. Før du tager et privatlån for at betale dine uforudsete udgift, er det godt at vide, hvor mange penge du cirka skal låne. Så undgår du at låne flere penge, end du har brug for. Privatlånet skal betales tilbage igen, og jo færre penge du skylder væk, jo bedre. Selvom du måske har travlt med at få styr på den uforudsete udgift, bør du aldrig vælge det privatlån, du først falder over. Brug lidt tid på at sætte dig ind i markedet, så du ikke tager et lån, der er alt for dyrt. Det gælder særligt, hvis du skal låne et højere beløb. At undersøge markedet behøver ikke at tage mere end en times tid.